Alla inlägg under juni 2010

Av Alexandra Persson - 20 juni 2010 22:30

Idag så skulle vi åka in till det stora badhuset Fyrishov inne i Uppsala.

Det blev flera timmar av badande i äventyrsbadet och killarna verkade ha det ganska så skojigt. Åkte strömmen och rutchkanor, simmade med frigolit saker och satt i bubbelpoolen. Efter lite vilande så blev det lunch, en räkmacka för mig - ganska ok, men jag begriper inte varför de ska slänga på en superbesprutad citron högst upp, allt tar ju fan smak av skalet det och blir oätligt.


Mera bad och sen dusch och bastu... Gud va skönt med lite hedlig sauna...

Torkandet av håret tog faktiskt lite tid, det har blivit ganska långt nu, skönt att jag fick det klippt för någon månad sedan.


Väl ombytt och så träffades vi utanför och då begav vi oss till bussen där killarna skulle åka hem. Dock insåg vi att bussen inte skulle gå förens om en dryg timme, så det blev glass i stora lass- bokstavligen.

3 kulor var i fyra bägare.


Jag tog kokos i botten, pistach i mitten och melon på toppen...

Och det var helt gudomligt gott - men 45 spänn per bägare var liiite mycket pengar ändå tycker jag. Nå ja, njut av sommaren - mycket glass ska det vara!


 




Familj · Mat
Av Alexandra Persson - 19 juni 2010 01:15

Större del av dagen har faktiskt gått åt till att städa.

Dammsuga och plocka undan saker och papper.


Pappa åkte iväg och hämtade halvbrorsorna som skulle få komma hem i helgen och sova över. De fick stanna och handlade lite inför kvällen, tagiatelle, grädde och lite skinka till carbonaran som stod på menyn.

När de var och handlade så hade pappa även införskaffat karborrar med klister på baksidan. Så han fick i uppdrag att sätta upp myggnät vid fönstret och i badrummet där ventilationen är. Natten till idag hade varit galen, tror jag slog ihjäl ett 30-tal mygg utan att överdriva.Jag har väl för tillfället en si sådär 17-18 myggbett och de kliar nå förbålt så det här var mycket välkommet.


Vid 16-tiden så åkte de iväg och tittade på fotboll här i närheten (pappas gamla klubb). Själv så bestämde jag mig för att titta på det kungliga bröllopet.

Oj vad fin Viktoria var i sin klänning och både hon och Daniel verkligen lyste av kärlek och äkta känslor... Vackert.

Någonstans när de hade klivit ur kyrkan och började åka vagnen mot båten de skulle till så bestämde jag mig för att sluta ögonen ett litet tag och kom tillbaka lagom tills de började visa middagen *haha*.


Nåja, pappa och brorsorna kom hem och vi började med maten, sen blev det lite tv i några timmar, tandborstning och vid fem i tolv så låg brorsorna i sängen.

Själv blev det lite WoW och nu tänkte jag sova igen.


Natti natti!



Av Alexandra Persson - 17 juni 2010 23:00

Större delen av dagen har gått åt till att promenera hunden och att spela WoW samt välja och retuschera bilder från fototräffen (gud va många bilder det är!).


Men kring 13-tiden så började saker hända utanför fönstret!

Först så började fågelungarna på taket med sina första flyglektioner, var på den här lilla krabaten lyckades landa på fönsterbläcket.

    (Klicka på dem för förstoring)

Jag var ju tvungen att sticka ut huvudet och kameran för att titta närmare på den lille och tro mig det var inte det lättaste i ett fönster som är 25 cm brett!


Nåja efter ett tag så flaxade den iväg och jag fortsatte att gå igenom bilder och spelade lite WoW igen, fixade middag.


Tiden gick och när klockan hunnit passera 21 så hör jag ett supermuller utanför fönstret! Snabbt så tittar jag ut och ser ett plan som droppar en fallskärmshoppare. Fram med kameran igen och ja det gick lite snabbt när han/hon flög förbi men ett bra skott blev det.

  


Mera bilder nu - höres imorgon!

Av Alexandra Persson - 15 juni 2010 14:29

 


Tidig morgon och långpromenad med hunden.

Regnet stod som spön i backen när vi var ute och jag hade självklart för lite kläder på mig, i hopp om att det bara var ett vanligt "varmt sommarregn".

Hem äta frukost, fil och havrefras och två mackor med ägg.

Mata hunden sin frukost, sen satte jag mig vid datorn och började pilla lite med bilderna men tröttnade rätt snabbt och började WoWa istället, hoppas att jag kan bli klar med mina lockboxes snart.


Blä det här vädret gör mig sååå omotiverad till allt...


Av Alexandra Persson - 14 juni 2010 23:45

Som jag skrev igår så skulle vi hjälpa till att flytta mer saker idag, men eftersom hon nu bestämde sig för att åka till Tierp så blev det en tvättdag istället.

Pappa ringde lite samtal och hämtade posten som - minst sagt - inte gjorde honom glad, mer än så behöver jag inte gå in på, men det strulade till hela resten av dagen i vilket fall så inget blev som det skulle.


Mellan tvätten så gick jag upp och försökte fixa mina Argent Tournament-dailys för att få de sista badgesarna till pet-mountet. Behöver 2 dagar till nu sen så kan jag pew-pewa min insane-titel.


Pappa och jag började titta på Kate och Leopold vid 16-tiden, men avbröts när pappas tjej/ex kom förbi och började prata om det som kom med posten.

Blev långt samtal här med henne sen och det slutade med att de åkte iväg för att reda ut det på annan ort. Vilket lämnade mig med deras hund...

Jag är en katt- och hästmänniska, men av någon annledning så följer den här hunden mig som han ska. Han drar inte i kopplet som han gör med ALLA andra, han rusar inte upp för trapporna med mig och det är iof rätt skönt. Kanske har något med att jag tränat en hel del NH med olika hästar, vem vet.


Så middag själv idag, var så kreativ att jag knäckte 3 ägg, tog en konservburk med majs och en med champinjoner och gjorde mig en omelett på det.

Nåja, mätt blev jag i vilket fall.


Kollade lite fotboll med under dagen, Nederländerna-Danmark (2-0)

Och NEJ, det heter inte Holland. Holland är en del av landet, motsvarande ex. Uppland eller en stat i USA.

Båda lagen spelade rätt okej, men jag hejade lite mer på Nederländerna.


Satte mig här och började pilla ihop inlägget som har tagigt några timmar nu (som blev lite längre än tänkt), men det har som sagt hänt en hel del idag.

Har surrat en hel del på msn också och jag borde förmodligen sätta mig på laptopen så att jag blir klar med min hemsida.


Nåja, sängen nu. Nighty nighty

Av Alexandra Persson - 13 juni 2010 22:45

Idag så skulle jag och pappa hjälpa hans tjej/ex (jag vet uppriktigt inte vad de har för förhållande...) att flytta från deras förra gemensamma lägenhet till en lite mindre i samma huslänga men i andra änden av huset.

Så när vi kommer körandes i bilen så möter vi henne då hon är ute och promenerar hunden, så vi svänger in och ska handla lite frukost och lunch så att vi fick något att äta (för hon har ju inga pengar att handla för heller.....). Då börjar hon plocka på sig massa andra saker som hon "behöver". Toapapper, cigaretter, hundmat och ja gud vet vad - som pappa snällt får betala... Jag suckade mest och skakade på huvudet. Hon har en tendens att vara snäll när hon behöver saker men annars kan hon vara förjävlig mot pappa.


Hennes bror och hon hade tydligen flyttat saker dagen innan, men ja det var ju inte mycket direkt. Så när pappa och jag började bära saker så sprang hon mest runt och skulle göra andra saker än att bära, tror hon bar 1 tung sak medan jag och pappa gick med saker så att svetten lackade.

Nåja, vi ska hjälpa henne i morgon igen eftersom hon aldrig skulle bli klar själv...


Så när vi inte orkade mer så åkte vi hem - eller ja, vi svängde förbi affären och handlade lite först, sen hem. Pappa skulle spela en pokerturnering med och jag började pilla med bilder och konversera på msn som vanligt.


När det blev middagsdags så gjorde vi varma mackor i ugnen, jag med skinka och ost och pappa med hummerstjärtar och ost (wired men ja han gillade det).

Satt och tittade lite på fotboll också men tröttnade och började titta på "Prinsen och jag 2" helt ok chick-flick, fast ettan var bättre.


Nu har jag inte så mycket mer att göra, så det blir sömn antar jag.


Av Alexandra Persson - 13 juni 2010 03:30

Nu har jag äntligen installerat trialversionen av CS5, jäklar vad jag gillar det!

Finns mycket som de förbättrat, har inte hittat något negativt ännu bara plus.

Har börjat med att retuschera 3 olika bilder (en per fotograf) och ska väl ta tag i de andra bilderna lite senare, men har mest testat de nya funktionerna.


När det började bli middagsdags så tyckte pappa att vi kunde åka och äta på Strutsen, vilket lät som en bra idée. Det blev plankstek och sprittsad potatismos.

De där plankorna har för övrigt en väldigt bastu-liknande arom, vilket fick mig att tänka på när jag var uppe i Umeå i början av året och vi bastade...

Aww saknar honom...

Nå väl, när vi ätit klart så gick pappa ut för ett bloss och jag avslutade min dricka. Och på vägen ut så frågade jag om jag möjligen kunde plocka med de kapsyler som låg i hinken och gjorde även en deal om att få komma och plocka upp deras kapsyler en eller två gånger i veckan. Blir kanon för en av mina knasiga idéer om att delvis bygga olika monument med enbart kapsyler, men andra idéer ligger även de och knakar - you'll see...


Hem och pilla vidare med bilderna tills England - USA matchen började. En oerhört tråkig match att titta på måste jag säga... Första målet gjordes då Green (Englands målvakt) försökt att säkra ett enkelt skott som han felbedömde och lyckades få en sneträff på hansken och bollen glider förbi honom och mållinjen till 1-0 för USA. England kvitterade dock men sen var det inte mycket action alls i matchen och matchen slutade 1-1.


Efter matchen så fortsatte jag med bilderna och loggade in en snabbis på WoW, inget viktigt eller så stor motivation så det var bara in och kolla att allt var kvar (har en galen paranoia över mitt konto just nu...).


Nej, sömn nu så får det vara bra sen.

Sleep tight and don't let the bedbugs bite!

Av Alexandra Persson - 11 juni 2010 22:45

Jahopp vad har hänt idag då?

Jo jag har inte gjort så mycket, mest slöat och inte blev det bättre av att jag gjorde galet god pommes frites och fick världens matkoma delux. Satt säkert i två-tre timmar efteråt och gottade mig framför tvn och inte orkade jag röra mig heller.


När jag väl gjorde det så blev det instansspringande och lockbox-farming ingame.

Har inte hänt något mer efter det så nu blir det sömn här.

Presentation


En blogg om mitt liv och allt vad det innebär.

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8
9
10 11
12
13
14 15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards