Alla inlägg under december 2010

Av Alexandra Persson - 24 december 2010 23:09

Julafton!

Mm att vakna upp bredvid den man älskar på julaftonsmorgon är förmodligen en av de bästa känslorna ever. Lite morgonpussande innan julklappsöppningen och frukost (och gos med katterna som ville mysa också).


Julklappsöppningen var rätt mysig, jag fick två jäääätte sköna tofflor i fårskinn samt en stolsdyna till min stol (2 in 1-julklapp). Själv så gav jag Mika ett fotspa, tyckte att han kunde få en uppgradering från sin fotbalja. Den här har lite bubblor och 3 olika massagelägen på vibrationerna samt en kula för att få lite extra massage när man torkar fötterna.


Efter klapparna så gick vi upp och ladda med risgrynsgröt, vörtbröd med julskinka samt kaffe och te blev en underbar start. Vid 12-tiden så tog vi och klädde på oss och gick ut på en promenad innan det började bli mörkt. Gick ner mot sjön och vyerna var helt underbara (längtar tills jag får upp min kamera så jag kan fotografera på allvar).


Väl hemma så loggade vi på WoW och gameade lite innan det var dags för Kalle. Slog dock igång tvn lite sent så vi han bara se halva Kalle-klippet och sedan resten av allt samt "Kan du vissla Johanna" - en av mina favoriter.


Middag på det - och oj oj oj vad vi åt.

Skinka, rödbetssallad, potatis, prinskorv, köttbullar, omelett, svampstuvning och morotslåda. Till det så blev det vörtbröd (som sig bör) och dricka blev det vatten för mig och öl för Mika.Vi slog oss ner vid tvn och tittade på bakom kulisserna på julkalendern och sedan julkalendern. Då passade jag på att ringa till alla i familjen; mamma, morfar, bror och Berit (min morbrors sambo) och efter Karl Bertils jul så slog jag en signal till min farfar och farmor.


Efter det så insåg jag att det var Harry Potter på tv, och jag var sjukt mätt så soffan var en bra plats - tittade klart och sedan satte jag mig vid datorn för lite WoW. Archaeologyn ska baske mig maxas ikväll!


Nu blir det mera glögg och pepparkakor som motivationsmedel!

Av Alexandra Persson - 24 december 2010 22:04

Dagen började med att Mika kom tillbaka i sängen efter att han ätit frukost och vi låg och myste tills klockan var lite efter sju. Jag somande om med katterna efter att ha vinkat av Mika och vaknade inte fören vid 10-bläckte igen. Upp, göra frukost, börja skriva lista på vad som skulle inhandlas och sedan lite tid framför datorn.


Traskade iväg till ett proppfullt Ica med massor av människor, bockade av allt på listan utom ostbrickan - så det var bra jobbat.


Väl hemma så började jag preppa med julskinkan. Eller ja griljeringen i alla fall.

När Mika kom hem började han fixa med köttbullar och prinskorvarna.

Eftersom vi inte bestämt någon middag så var vi självklart tvungna att beta-testa vår mat som middag.


Efter middagen så öppnade vi en flaska glögg som vi drack upp då vi zappade mellan olika tv-program, det ena mer suspekt än det andra. Innan vi begav oss till sängs med katterna för sömn och väntan på julaftonsmorgon!

Familj · Mat
Av Alexandra Persson - 22 december 2010 12:58

Hallå där, idag så har jag inte hittat på så mycket produktivt, inte ännu i vilket fall.

Har befunnit mig i ett litet "slö"-stadie men nu har det ätit lunch och nu ska jag kolla på Oliver och Gänget - så att jag kan checka av det på min lista...


Ska hinna spela WoW och skriva lite CVn också, min nya handläggare på arbetsförmedlingen lät lite små hostile på telefonen. Typ hoppade på defensiven så fort jag sa något - som inte alls var menat som något negativt.

Undra om man får byta handläggare på egen vilja om det skulle bli skräp.


På tal om listor, bör göra en lista för "things to do 2011" snart...

Ah den kommer väl dagarna innan nyårsafton :)


Anyways - nu film!

Av Alexandra Persson - 21 december 2010 23:45

Åkte ju ner på stan så att jag var där till 13:30-ish, sprang runt och handlade lite klappar och andra nödvändigheter, så som en ny roller, en elvisp och ny tvål.

Sen iväg och köpa fika + en dricka (som jag ändå inte drack för jag fick varmt och gott té) för mötet om tidningen.


Väl på plats så fixade vi i ordning med lite té, kaffe och fika.

Under själva mötet så gick vi igenom lite upplägg, budget och vart tidningen ska rikta sig och varför, vilket var skönt och bra för mig att höra.

Tror att det kommer bli riktigt bra det här - så håll tummarna ;)


Självklart så tog mötet flera timmar, och jag som hade planer på middag och byta om + sminka mig hemma kunde jag ju glömma när vi avslutade mötet en timme innan julavslutningen för Umemodellen skulle vara.


Ett kul och trevligt möte som för en gång skull hade fler än 10 medlemmar på plats då jag var där *yay!*. Vi kollade lite bildspel från saker som skett under året och nu tar vi nya tag inför nästa år.


Ska bli kul att involvera sig ordentligt i både föreningen, foto och modellande, tidningen och att knyta nya kontakter inför både Kulturnatta och nästa fashion weekend. Får se om jag kan få visa något på Kulturnatta, vore ju episkt :)


Mika hade ikväll köpt lite julmat! Skinka, gröt, köttbullar och rödbetssallad *om nom nom* <3 Jag älskar den mannen :D


Nå nu ska jag ta med honom och våra katter i sängen och gå och sova.

Sleep tight and don't let the bedbugs bite!

Av Alexandra Persson - 21 december 2010 11:12

Ja idag är den en rätt trevlig dag faktiskt!


Började med att Mika pussade på mig innan han skulle till jobbet så att jag vaknade till. Min klocka skulle iof inte ringa förens om en dryg timme så jag snoozade vidare efter att jag pussat på honom i dörren och vinkat av.


Klev upp, gjorde frukost, fixade och donade lite inför dagen och började kolla nyheter. För någon timme sedan så ringde Mika och sa att det skulle komma folk hit och titta på våran lägenhet, eller ja, de saker vi felanmält i alla fall. And so it did. En trevlig man som verkade kunna vad han gjorde - så det känns bra.

Ha skulle iväg och hämta det han behövde och sedan fixa det.


Nu om ca 2-3 timmar så ska jag befinna mig på stan för att prata med Anna om tidningen och annonsförsäljningsbiten. Lite hur vi ska lägga upp det och så.

Jag har ju mina papper och förslag halvfärdiga så det ska nog gå bra.


Sedan blir det hem och pilla lite, byta om till lite juligare kläder eftersom det är avslutning på Umemodellen ikväll. Tomteluva på med andra ord!


Ska försöka hinna göra potatismos och fiskpinnar till att Mika dyker upp här hemma också. Blir så mycket trevligare med middag tillsammans innan jag flyt på julmustsprovning ^^


Får hoppas att det blir lite coola bilder i studion också - tänkte göra någon häftig make också. Nåja, nu ska det pillas lite i WoW, chip chip!

Av Alexandra Persson - 20 december 2010 23:45

Ja jag vet jag skriver lite i efterhand, men var så jäkla trött igår när jag tänkte skriva och då blev jag bara omotiverad istället :P


Nå igår så klev jag upp vid 5:30 för att göra lite frukost åt min älskling.

Nybakade scones! Så han kom upp lagom till att jag skulle kasta in de i ugnen.

Vi hade en väldigt romatisk och stressfri morgon innan han åkte till jobbet.

Själv så gick jag och la mig i sängen och började läsa lite. Bad idéa han med 2 av mina 4 böcker som jag tänkte gå igenom innan jag somnade.

Vaknade kring 12 (doh!), upp pilla med lite mer mat, lånade om böckerna och tog sedan tag i den stora städningen.


Alla rum skulle dammsugas och moppas, damma av tv:n och datorer. Upp med lite glitter och fixa. Personligen så vill jag ha en gran också, men det får vi vänta med till nästa år :)


När allt det var klart så kom Mika hem, jag låg mer eller mindre utpumpad på soffan samtidigt som golvet höll på att tork (ja det är smidigt att torka så att man kan sätta sig i soffan och vänta på att det ska torka) och började titta på de lokala nyheterna på tvn.


Till middag var det tänkt att bli fiskpinnar och potatismos, men vi blev omotiverade och bestämde oss för pasta och köttbullar istället.

Efter det så tog jag en dusch, Mika diskade och satte sig sedan vid datorn.

När jag var klar så satte jag mig också vid datorn, vi loggade på WoW och gjorde lite nödvändigt där inne innan det var dags för lite sömn.

Av Alexandra Persson - 19 december 2010 23:00

Då hade det äntligen blivit dags för min första fotografering. Och inte vilken som helst utan en med min älskling ;)

Jultema var tanken, och vi fick nog många fina och bra bilder som kommer att synas båda här och på andra ställen. Gjorde en awesome make på mig själv så den är jag glad att den fastnat på bild med en vettig kamera.


Till middag blev thai kyckling med lök, paprika och curry pasta. Nå inte pasta som i "spagetthi" utan en sås-aktig grej. Till det blev det rödvin (ja passade jättebra) och vatten som sig börs.


En dusch på det och nu sitter jag i min pyjamas och är påväg till sängen.

Natti natti mina trogna bloggläsare :)

Av Alexandra Persson - 19 december 2010 22:30

Ja ja, det blev inte så mycket skrivande de dagarna men här kommer en snabb update.


16:e åkte och handlade med buss; note to self 5:ans buss suger om man ska storhandla.


17:e Tänkte ha lite gamer-night, men vi gick och la oss vid 2:30 eftersom Mika hade jobbat hela veckan.


18:e sov länge och katterna knatade runt på mig och försökte väcka mig vid 6-tiden (!) för frukost. Vaknade till, gick på toa, blängde lite surt på dom och sedan och la mig igen. Vi fortsatte att ingame på dagen och jag skillade Archaeology och är nu inte långt ifrån att börja i Cataclysm områderna!


Som sagt snabb update för att jag varit slö - men men :)

Presentation


En blogg om mitt liv och allt vad det innebär.

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7 8
9
10 11 12
13 14 15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< December 2010 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards