Alla inlägg under augusti 2010

Av Alexandra Persson - 8 augusti 2010 16:35

Hittade en ny artikel på DN.se som jag tyckte passade bra att blogga om.


Myggor är nog den typ av insekt som jag ABSOLUT avskyr mest (bromsar och flugor kommer på en god andra plats). Dels för att jag tror att jag är allergisk mot deras saliv och svullnar upp som om det vore ett getingstick varje gång de sticker mig. Kliar nå fruktansvärt gör det med!

Jag brukar få mina bett på rätt konstiga ställen - nyckelbenet, mellan fingrarna, hälen osv. Förstår inte vad det är som gör att de biter just DÄR...


Nåja i artikeln och filmklippet så visas äckligt mycket mygg (tack och lov är de döda/påväg att dö) så de här fällorna kanske vore något för Sverige att införa främst här i norra Uppland där det är så galet mycket mygg...


Brukar du också få myggbett på konstiga ställen eller tycker du att myggor är trevliga djur? Kommentera gärna!

Av Alexandra Persson - 7 augusti 2010 00:15

Läste precis en artikel hos DN om att lunarstorm kommer att läggas ner

Jag känner väl att det är lite på tiden det också, synd om de som måste fixa med sina inlägg och så, men det kommer ju ett nytt place för gymnasieeleverna.

Nåja vi får väl  se hur länge det stannar uppe.


Inte för att det här berör mig särdeles mycket då jag gick över från lunarstorm till helgon någon gång kring 2002. Är dock knappt inne där nu heller då facebook/msn är lättare att ha kontakt med folk. Facebook skaffade jag väl mest då när jag hade ett uppehåll i WoW och faktiskt inte tänkte fortsätta (silly me!) men fastnade och hänger hellre där än på helgon.

Av Alexandra Persson - 6 augusti 2010 22:26

 

Från och med den 30 september 2010  kan du inte längre handla med den kopparbeklädda 50-öringen då den tas ur pengasystemet.

Även lagen om öresbelopp (1970:1029) kommer att förändras. En produkt som slutar på öresbeloppet ett till och med fyrtionio avrundas nedåt och från femtio till och med nittionio avrundas uppåt - simpel matematik.

Observera att den här förändringen INTE gäller om du betalar med kort,

varor och produkter kommer fortfarande att ha enheten "ören" kvar!


Andra förändringar som är pågång att ske är ett återinförande av 2-kronan och ett införande av 200-kronorssedeln. Det har även varit tal om att Selman (20-kronorssedeln) skulle göras om till ett mynt men detta är inget som kommer att ske under den närmaste tiden.


Sen tycker jag att det låter lite småundligt att vi ska göra nya mynt och sedlar - det känns ju som om vi borde ha en omröstning om EMU snart igen... Eller?

Jag trodde att det var ett av kraven att vara med i EU att man skulle införa Euro som valuta - men jag kanske har fel. Någon som har koll på EU-fronten?

Av Alexandra Persson - 6 augusti 2010 02:08

Då var dagen här då vi skulle begrava min älskade mormor.

Jag gick upp vid 9 och tog en dusch, väckte bror och började fixa frukost och där efter väckte jag pappa som ville snooza i 10 minuter till.


Efter frukosten så var det dags för att välja ut kläder, det blev min svarta kavaj, min vita armani blus och en stilfull svart kjol med gråa ränder och ett par svarta stövlar med låg klack. Hittade dock bara ett par smutsiga svarta leggings, så eftersom pappa skulle handla sin kostym så bestämde jag mig för att köpa ett par nya strumpbyxor.


Träffade Michell (http://michellm.blogg.se/) på Dressman och konverserade lite som hastigast innan det bar av till farmor och farfar. Vi väntade där i någon timme och åkte där efter till kyrkan.


Vi var bland de första på plats så jag han hälsa på de flesta.

Vi var rätt många, 35-40 stycken kan jag tippa.

Närmaste familjen, gamla arbetskamrater och nära vänner.


Prästen var kanon, cermonin gick rätt snabbt, 45 minuter eller så.

Vi sjöng psalmer som jag aldrig hört innan (så det var rätt svårt att hänga med i tonerna), dock sjöng Berit för både mig och bror som satt i samma bänkrad.

Hon har en fin röst Berit (Berit är min morbror Mikaels dam sedan många år tillbaka). Jag vet inte om det var för att jag var så ledsen, men jag hade svårt att sjunga, att ens pricka tonerna, antar att man låter rätt annorlunda med gråten i halsen...

Flera gånger under cermonin så kände jag mig helt lam och apatisk - som om jag drömde. Det var lite skönt att jag satt på 4:e raden, jag såg inte kistan så mycket, mest ljusen och blommorna - och ljus har alltid haft som en lugnande inverkan på mig.


Då vi fick ta vårat sista farväl av mormor så pratade morfar lite med henne.

Han var oerhört ledsen, mamma ledde honom fram och runt kistan (hoppas hon fick säga adjö också).

Adde blev också ledsen, han hade inte gråtit under hela cermonin, lilla skruttis brorsan. Jag sa några ord om att jag saknade henne och tårarna bara rann längst kinderna - om än tyst. Kistan var i ljust trä och det fanns massor av blommor och kransar runt kistan - det såg fint ut, hon hade nog gillat den.


När alla lämnat sina blommor och satt sig ner igen så spelades "I dreamed a dream" med Susan Boyle. Mamma hade köpt den skivan till mormor och det hade blivit hennes favoritskiva.

"Now life has killed the dream I dreamed...", sista raden i låten...


Därefter vandrade vi ut ur kyrkan till klockringning och stod utanför i ca 10 minuter innan vi begav oss mot hembygdsgården. Jag kände ganska direkt att jag tyckte att det var varmt och jag hade en grov huvudvärk, så bara efter två tuggor av den rätt så goda smörgåstårtan så var jag tvungen att gå på toaletten.

Likblek, yr, varm och illamående... Jag baddade ansiktet och gick ut för en nypa frisk luft. Det blev inte bättre, men jag satt där ett tag och Berit kom ut och frågade om jag var okej. Jag gick in igen och baddade av mig, men det vart för varmt igen så jag gick ut... Kräktes gjorde jag också och huvudvärken kändes hemsk. Efter en stund så kom pappa ut och ledde mig till bilen och där jag fick en skvätt vatten och la mig sedan och vilade.


Pappa knackade på just när jag somnat - eller åtminstone så kändes det så.

Vi skulle säga adjö och så till morfar och alla andra och sedan åka hem med farmor. Så på med kavajen, in i värmen (ja det var lika varmt när jag kom in igen och jag mådde jätte illa igen...), sen sa vi adjö till allesammans som var kvar.

Morfar sa att Adde hade givit honom mitt nummer, och han får ringa precis när han vill till både mig och bror.


Hemma hos farmor och farfar så gick jag och la mig. Eller däckade - kanske är rätta ordet. Sen blev det middag någon timme senare - farmors pannkakor <3

Åt ett par stycken men eftersom jag inte hade något i magen så räckte det med 4 stycken (när du har kräkts så mycket att du har träningsvärk i magmusklerna så vet du att du inte ska bråka med den mer än nödvändigt).


Sen efter ett par timmar så åkte vi hem igen och vi var väl hemma till lite efter 22. Jag loggade på datorn för att se om Mika var uppe fortfarande - vilket han var. Dock spelade han så jag väntade på att han svarade (vilket var kring 23) och vi konverserade lite om dagen, modellbilder, lägenheter och hans nya awesome jobb.


Efter det så har det inte hänt så mycket, jag har mest suttit här. Tänkt och varit loj. Har precis ätit en macka för att få lite mer i magen, borde dricka med men det får bli efter jag skrivit klart inlägget. Känns som om det är dags för mig att sova då jag inte har någon ork/lust att göra så mycket mera idag.


Imorgon börjar en ny del av mitt liv...

Presentation


En blogg om mitt liv och allt vad det innebär.

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards