Alla inlägg under september 2010

Av Alexandra Persson - 15 september 2010 16:15

Under bröllopsmässan på Ulrikdals slott så träffade jag på en VÄLDIGT duktig fotograf vid namn Aleksandra Olejnik. Hon fotograferade mig och de andra tjejerna och när vi gick på catwalken och frågade om hon kunde fotografera oss efter visningen - vilket hon självklart fick!


Här kommer ett par bilder. Fler bilder som Aleksandra tagigt finns på hennes blogg och hemsida http://www.aleksandraolejnik.com/



På catwalken

Accessoarerna och stövletterna hittar ni på http://www.aldestam.se/ och klänningarna på de här bilderna kommer från Côsmos Bröllopsexperterna.


Fotograferingen

Klänningen och accessoarerna kommer från http://www.aldestam.se/


Emma Johansson gjorde en kanon-make på mig både under lördagen och söndagen - kolla in hennes blogg på http://makemma.blogspot.com/



Kommentera gärna!

Av Alexandra Persson - 10 september 2010 14:45

First off - Umeås bussystem gör mig sjukt förvirrad.

För en person som bott i en storstad större delen av sitt liv (där planering är A och O) med tidtabeller som visar cirkatider mellan hållplatserna - till att bara visa 6-7 hållplatser totalt på hela turlistan blev aningen frustrerande. Det tål att tilläggas att hela resan tar drygt 50 minuter och att det bara verkade gå en buss i timmen... Och inte nog med det - det var en jäkla massa kryss och linjer över allt som inte hade någon förteckning *muttra*.


Väl på bussen så hörde jag av mig till Mika som skulle sluta om ca en timme (dvs. då jag skulle komma in till stan) och undrade om jag skulle handla lite middag som vi kunde äta tillsammans innan jag skulle till stallet.

Hoppade av bussen, sprang in till AMS en snabbis och fixade lite papper där - sen iväg på middagsjakt. Lyckades fånga en stoooor räkmacka och lite frukt som jag och älsklingen delade på.

Efter vi ätit så skjutsade Mika ut mig till stallet eftersom han skulle träna.


Strosade runt där och kände mig alldeles lycklig av att få klappa på hästarna och bara andas in luften. Hela tiden så slog det mig att anläggningen var GRYMT stor och alla hästar verkade väldigt dresserade.

Satt och tittade på 2 "vanliga" nivå-lektioner och en halv dressyrlektion.

Marlene som höll i alla 3 kändes som en VÄLDIGT bra instruktör och anpassade sig bra för eleverna som hon hade lektioner för.


Dressyrpasset kändes ungefär som näst sista terminen som jag red på Lagga.

Så bara jag kommer håller koll på höger och vänster i slutorna, öppnorna, framdels- och bakdelsvändningarna så ska det inte vara något problem på uppridningen. Har alltid haft problem med höger och vänster sedan jag var liten.

När min utredning visade att jag hade dyslexi för några år sedan så var det tydligen ett "obvious" tecken - don't ask me why men det är skönt att jag fick klarhet i det också.


Mika hämtade upp mig och kom hem lagom till "Liar Liar" (härlig film) började så resten av kvällen gjorde vi till en myskväll i soffan framför tvn med lite middag/kvällsfika.

Familj · Hästar · Jobb · Mat
Av Alexandra Persson - 9 september 2010 14:27

Tänkte bege mig in till stan igen för att kolla läget och se om jag kan hitta till ridskolan och kolla in läget där. Kanske se någon lektion eller två innan Mika kommer och hämtar mig efter sin jutsu träning.


Har med mig kameran så jag får väl spana in någon favorithäst ;)

Kommer i alla fall inte kunna börja rida förens nästa termin, men planerar att kolla på de nationella tävlingarna som går i slutet av månaden.


Nåja, dags att ta sig iväg till bussen - höres och synes lite senare!

Av Alexandra Persson - 7 september 2010 20:05

Livestreaming här - dock på italienska http://www.hwawshytv.info/ (lite lagg då och då)


Brorsan tror på 7-0 till Sverige och jag tippar 4-0 till Sverige.

Vad blir det enligt dig?

Av Alexandra Persson - 7 september 2010 18:22

Dags för superspel av Sverige ikväll då.

Jag har inte lyckats ställa in TV10 - som har premiär idag och självklart är den enda kanalen som visar matchen *sigh*. Men jag har lite streamingsites som jag får förlita mig på, annars blir det väl radio eller så.

Fattar inte varför folk ska ha försäljningsrätt på att sända saker på nätet - helt befängt... Viasat OnDemand - please... 49 spänn för en kvalmatch...


Nä nu går jag och diskar och laddar inför matchen!

Av Alexandra Persson - 6 september 2010 16:31

Så då har jag och Mika lyckats få en lägenhet ihop *yay!*

En 3a som vi tittat på idag som vi är garanterade och eventuellt på onsdag så kan vi få en 2:a eller en 3:a på Teg. Teg vore helt optimalt för både Mikas jobb och om jag börjar rida i stallet här.


Efter att vi varit på visningen så bestämde vi oss för att fira med lite god lunch på "The black country kitchen" och sedan gick jag förbi systemet och handlade lite bubbel (Chapel Hill - alkoholfritt, riktigt awesome borde testas för alla som inte gillar alkoholsmak men ändå vill ha något "lyxigare" än cider).


Sen tog jag mig bort till Arbetsförmedligen och hörde hur jag skulle göra med inskrivningen där och vad som händer med jobbgarantin för unga som jag har hemma. Så de ändrade och skrev in mig där samt gav mig en handläggare här uppe. Efter det drog jag mig till biblioteket och fixade ett lånekort och sen runt hörnet för att ta bussen hem till Obbola. Tog lång tid innan bussen kom. Kollade dock inte så noga på listan, men väl när jag tänkte leta upp ett kontor så kom bussen.


När jag kom hem så loggade jag på WoW, lämnade in mina DMF-kort (don't ask if you don't know what I mean) så ett steg närmare Insane-titeln nu.

Tänkte ta och snooza lite i sängen innan Mika ringer och säger att han är påväg hem, är rätt trött efter dagens äventyrande.


Höres kanske lite senare *waves*

Av Alexandra Persson - 4 september 2010 13:28

Så då börjar jag min resa straxt och är framme vid 22:10 ikväll.

Men för den dryga 350kr så är det helt klart värt det!


Sista saker att göra innan jag kliver på bussen:

* Packa ner MP3 spelaren (laddar just nu)

* Packa ner mobiltelefon + laddare (laddar också atm)

* Fylla på en flaska med vatten och lägga ner i ryggsäcken

* Dricka mitt glas med C-vitamin och plocka ner ett äpple i ryggsäcken

* Borsta tänderna och packa ner den i ryggsäcken


Sen tror jag det är dags att gå ut, så ja nu tänkte jag stänga ner datorn så hörs vi när jag är uppe i Umeå imorgon eller på måndag.


Mika och jag ska ju titta på lägenheter så det lär ju bli fotograferande där också, hoppas på något fint och inte allt för dyrt.


Av Alexandra Persson - 4 september 2010 10:02

Så nästan färdig med all packning och 13:52 beger jag mig iväg med bussen för att påbörja resan upp till Ume. Eftersom min kamera är där uppe så kommer det självklart att bli massa bilder och uppdateringar om läget - är ju ändå borta en hel månad nu (minst).


Var inte så jättepigg på att åka tåg och buss i över 7 timmar igår när jag beställde biljetten men nu är jag jätteglad att jag ska åka. Äntligen så får jag krama om dig igen <3


Nåja packa det sista och äta lite så att jag står mig också under resan också.


Catch ya all later!

Presentation


En blogg om mitt liv och allt vad det innebär.

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7
8
9 10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards